Sunday, May 8, 2011

Hjorteds Moped Museum

DSC02052

DSC02165

We were fortune to visit Hjorteds Moped Museum when we were back home in Sweden last month. Bosse the owner, opened up his museum just for us! It was so much fun to walk around and look at the huge collections of mopeds, bicycles and all the vintage things that Bosse and his wife Pam collected over the years.

DSC02072

DSC02090

DSC02110

If you are ever in Småland, Sweden you have to take the drive to Hjorted, just make sure you have plenty of time as it is a lot to look at and you notice more and more things as you walk around. Thanks Bosse and Pam for a couple of very fun and informative hours!!

DSC02148

DSC02176

Here is a link to more pictures from the Moped Museum, I hope you enjoy!!

5 comments:

Göran S said...

Detta museum har jag besökt ett flertal gånger,mycket sevärt och välordnat!

Malin said...

Det museumet måste jag bara besöka vid nåt tillfälle. Vad kul för er att dom öppnade upp så ni fick gå där och njuta av skönheterna. Nr 5 skulle jag vilja åka omkring på själv ;)

Tack för dessa härliga bilder.

Ha en fin och solig dag
Kramar

Bengts fotoblogg said...

Detta museum måste jag besöka i sommar, fina bilder.

Synnøve. said...

ÄNTLIGEN!
Skulle besöka dig en annan gång för ca 2 veckor sen. Då fann jag inte din blogg! Utan den andra som inte finns några inlägg på kom fram hela tiden. Men nu så :))

Ja det är nått speciellt med våren. Man liksom vaknar till liv. Känner värmen som far genom kroppen och lyssnar stilla på fågelsång och vattnet i bäcken som hoppar och far.
Man blir glad varje gång man ser en blomma som kommit upp och glädjer sig tills man ser nästa.

Här har vi precis firat 17 mai. I ösregn. Men det gick det med. Man gick inte i tåg så länge då kan jag säga. Men lite måste man fira.

Dina bilder är fina. Spännande museum.
Har aldrig kört moppe ja... men det ser härligt ut. Har inte ens körkort på bil. Jag höll/håller mig till en hästkraft hihi.

Så du har varit hemma i gamlelandet en sväng. Det är säkert lika skönt för dig att komma hem som det är för mig fast jag bor bara 6 mil från gränsen hihi.

Sitter här som på nålar och väntar. Maken är på verkstad med bilen, staget som håller dynamon har gått av så man vet inte om den startar när man behöver den. Det beror på vår "FINA" väg. Det är en skandal med sådana vägar. Det finns bilder på bloggen om du tittar tillbaka några inlägg :))

Men nu ska jag i alla fall börja göra mig klar. Ska i väg till doktorn. Vet inte om maken kommer hem eller om jag får cykla ner till verkstan :))

Ha nu en alldeles fabelaktit dag där borta.
Det ska jag försöka här.
Kramen vännen.
Synnöve.

essemia said...

Nej men vad kul att du varit hemma i svedala på besök. Och just på det muséet. Där har jag också varit för några år sen. Väldigt många cyklar att titta på.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie